Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Yüzer Restaurant'ların masa ve sandalyeleri kaldırılıyor

Yüzer Restaurant

Erdek'te yaklaşık 6 yıldan bu yana iskelede yüzer restaurant olarak hizmet veren balıkçı teknelerinin iskele üzerine koydukları masa ve sandalyelerin, Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce kaldırılması istendi.

Erdek’te yaklaşık 6 yıldan bu yana iskelede yüzer restaurant olarak hizmet veren balıkçı teknelerinin iskele üzerine koydukları masa ve sandalyelerin, Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce kaldırılması istendi.
Erdek Belediyesi ile yüzer restaurant sahiplerinin yaz sezonu sonuna kadar masa ve sandalyelere izin verilmesine yönelik yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkmazken, balıkçı tekne işletmelerinin sahipleri masa ve sandalyeleri dünden itibaren iskeleden kaldırmaya başladı.
Denizhan Limited Şirketi ortaklarından Bülent Medi, 2008 yılından bu yana Erdek İskelesine bağlı gemi ile yüzer restaurant olarak hizmet verdiklerini söyledi.

Erdek Feribot İskelesinin yanında hizmet veren üç işletme sahibi, iskeleye bağlı üç gemi ile yüzer restaurant olarak hizmet vermeyi sürdürürken, yaz sezonunun bitimine sayılı günler kala Erdek Belediyesi tarafından iskele üzerindeki masa, sandalye ve şemsiyelerin kaldırılmak istenmesinin bu sektörde çalışan çok sayıda kişiyi işsiz bırakacağını dile getiren Medi, Erdek’te restaurant olarak hizmet veren işyerlerinin tamamının işyerlerinin önüne masa ve sandalyeler konulduğunu, belediyenin sadece kendilerine yönelik böyle bir yaptırımda bulunmasını anlamakta güçlük çektiklerini söyledi.
Sadece kendi teknelerinde üniversite öğrencisi 25 kişiye iş istihdamı sağladıklarını belirten Medi, iskele üzerindeki masa ve sandalyelerin kaldırılması ile personelinin üçte ikisinin işlerine son vermek durumunda kalacaklarını ifade etti.
Erdek’e tatile gelen çok sayıda misafirlerin adeta uğrak yerine dönüşen iskeledeki mekanları çok hoş olarak nitelediklerine dikkat çeken Medi, ilçede işyeri önünü masa ve sandalyeler ile sadece kendilerinin işgal etmediğini, ilçenin meydan, cadde ve sokaklarında restaurant olarak hizmet veren sayısız mekanın işyeri önlerini masa ve sandalyeler ile kapattığını, iskeledeki güzelliğin yok edilecek olmasına üzüldüklerini açıkladı.
Kıyı Restaurant isimli yüzer balıkçı teknesinin işletmecisi Erhan Ünal’da, Erdek iskelesinde hizmet vermeye çalışan balıkçı teknelerinin iskeledeki akvaryum, masa ve sandalyelerinin belediye tarafından kaldırılmak istenmesinin güzelliklerin yok edilmesi olarak gördüğünü belirtip, bu yapılanların tamamen siyasi olduğunu öne sürdü.
Haber : Mehmet Ertan



Reha Uluçay
11.08.2014 17:09:49
Turistik belde olarak nitelendirdiğimiz bir yerde sahilde yiyecek yeri olmaması biraz tuhaf. Tüm diğer turistik yerlerde sahiller cıvıl cıvıl iken bizde kaldırılması biraz tuhaf doğrusu. Mantığa uygun olmadığı için insanın aklına başka şeyden dolayımı açıkçası politik bir durum yüzünden mi sorusu geliyor. Belediye bence çuğra sahilindeki ses kirliliğini, otopark sorununu çözmeli diye düşünüyorum.

  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli